Arkel Fysiotherapie logo 450x74

SLIMMER

Gezonder leven

Veel mensen vinden het lastig om zelfstandig aan de slag te gaan met gezonder leven. Het SLIMMER-programma helpt hierbij. Je volgt het 2-jarig programma deels individueel en deels in een groep. Een begeleidingsteam ondersteunt je bij het aanpassen van jouw leefstijl.

Wat is SLIMMER?

SLIMMER is een begeleidingsprogramma voor volwassenen met overgewicht en een verhoogd gezondheidsrisico. Deelnemers krijgen hulp bij het verbeteren van hun leefstijl door een diëtist, een oefentherapeut of fysiotherapeut en een leefstijlcoach.

Voor wie?

SLIMMER is voor iedereen

  • van 18 jaar of ouder
  • met overgewicht (BMI 25-30) en met verhoogd risico op bepaalde aandoeningen, of
  • met obesitas (BMI ≥30) en
  • met voldoende motivatie om mee te doen aan het 2-jaar durende programma.
  • met een verwijzing van de huisarts.

Basisverzekering

We zijn erg enthousiast dat we bij Fysiotherapie Arkel dit leefstijlprogramma mogen aanbieden. SLIMMER wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de basisverzekering. Het is één van de programma’s voor Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) die door het RIVM als bewezen effectief is bestempeld.

SLIMMER logo oranje rond

Voedingscoach

Kun jij wel een beetje ondersteuning gebruiken? 
Je fit voelen, lekker in je vel zitten. Een gezond gewicht draagt daar voor een groot deel aan bij.

Wellicht wil je nog wat kilo’s kwijt na je zwangerschap, of merk je juist dat met het ouder worden de kilo’s er minder makkelijk vanaf gaan. Of ben je al jaren aan het diëten en kun je de goede balans niet vinden. Wat de reden ook is, je voedingscoach begeleidt je graag naar een gezond gewicht.

Werkwijze

Je lichaam gezond, slank, sterk en vitaal houden is meer dan ooit een bewuste keuze. Het vereist inzicht, motivatie en inspanning. Maar het goede nieuws is: je hoeft het niet alleen te doen! De voedingscoach van Fysiotherapie Arkel wil je graag helpen om je gewenste doelen te bereiken. Dat gebeurt met persoonlijke aandacht en een optimale inzet.

Maatwerk en lange termijn

Onze aanpak is altijd maatwerk. Het traject is namelijk voor iedereen anders. We richten ons  op de lange termijn; op resultaten die je een leven lang vast kunt houden. Begrijpen wat voeding met je lichaam doet, is daarbij essentieel.

Geen strenge regels, geen calorieën tellen

Rondom het onderwerp ‘voeding’ bestaan enorm veel tegenstrijdigheden en fabels. We helpen je graag om daar een weg in te vinden. Je hoeft geen calorieën te tellen, vetvrij te eten of dure maaltijd vervangende shakes te kopen. Juist niet! Al deze zaken brengen je lichaam alleen maar schade toe.

Wat dan wel?

Eigenlijk is het helemaal niet zo ingewikkeld. Je moet alleen weten wat je eet, en vervolgens de juiste keuzes maken in je dagelijks eetpatroon. Alleen dat brengt je lichaam in balans.

En wat zeker net zo belangrijk is: (leren) genieten. Genieten van voedzaam én lekker eten. Alleen dat zorgt voor resultaten op de lange termijn.

Gezond eten en genieten gaan heel goed samen!

Sterk en vitaal

Gedurende het traject ga je ervaren wat voedzaam en gezond eten met jouw lichaam – en uiteindelijk ook met je geest – doet. Je gaat je beter en energieker voelen, je krijgt minder behoefte aan ongezond eten. Dat gaat vanzelf, let maar op! De resultaten die je boekt werken ook mentaal door: je zit lekkerder in je vel, krijgt meer zelfvertrouwen. Kortom: je wordt vitaler, slanker én sterker.

Ervaar het zelf

Investeren in jezelf is niet alleen verstandig, maar ook ontzettend leuk. Ervaar het zelf, je hebt echt veel meer invloed op je eigen gezondheid dan je zelf denkt. En bedenk wel: de beste tijd om aan jezelf te werken is wanneer je nog gezond bent!

Voedingsanalyse en advies

Wil je geen volledig coachingstraject doorlopen? Ben je alleen geïnteresseerd in een eenmalige, uitgebreide voedingsanalyse en advies op maat? Dan hebben we daarvoor een speciaal consult. Het duurt 45 minuten.

Je houdt een aantal dagen een voedingsdagboek bij. De voedingscoach analyseert de gegevens uit het voedingsdagboek op voedingstoffen, mineralen en vitaminen en je krijgt een persoonlijk voedingsadvies afgestemd op jouw doelen, behoeften en wensen.

Extra weeg- en meetmoment

Heb je na afronding van het traject nog een steuntje in de rug nodig. Dan kunt u komen wegen en meten in een kort, extra consult (15 minuten). Tijdens dit consult is er ook even tijd voor vragen, advies en tips.

Bij het wegen hoeven alleen de schoenen en sokken uit.

Geïnteresseerd of wil je meer informatie? Neem contact op met Hellen Henke.

Hellen-Henke-portret-Arkel-Gezonde leefstijl 400px
Hellen Henke