Arkel Fysiotherapie logo 450x74

Sportfysiotherapie

Sport je graag? Ben je vaak in beweging? Of overweeg je een sportieve activiteit te gaan doen?

Je vindt hier informatie over wat Sportfysiotherapie Arkel voor je kan betekenen. Uiteraard kan de sportfysiotherapeut je bijstaan wanneer je een blessure hebt. Maar hij/zij adviseert ook over de opbouw van je training, over schoenen en braces, of je wordt geholpen bij de keus van een sport die bij jou past.

Beginnende sporters

Veel mensen willen wel sporten of bewegen, maar weten niet goed hoe. Wellicht herken je dat. Misschien is het al lang geleden dat je voor het laatst hebt gesport, ben je in de loop van de tijd zwaarder geworden of is het vanwege jouw handicap of chronische ziekte nu eenmaal niet zo eenvoudig om te gaan sporten.

De sportfysiotherapeut van Fysiotherapie Arkel kan je helpen bij het kiezen van een activiteit die bij je past. Hij is deskundig op het gebied van het menselijk lichaam en dan speciaal als het gaat om sporten en bewegen. Hij kan je vertellen wát je kan doen en hóe je het kunt doen. Met andere woorden: hij geeft advies en kan je er ook bij begeleiden.

Hoe gaat dat dan in zijn werk, vraag je je af? Wel, je belt Contact Sportfysiotherapie Arkel en maakt een afspraak. Tijdens die afspraak kun je de sportfysiotherapeut vertellen wat je wilt en hij zal je van alles en nog wat vragen over je sportverleden en je gezondheid.

Het is prettig te weten dat onze sportfysiotherapeut samenwerkt met andere (para)medici in jouw regio. Mocht je bijvoorbeeld ook naar een diëtist willen, dan stemmen de sportfysiotherapeut en de diëtist hun begeleiding op elkaar af.

Gevorderde sporters

Je sport en met veel plezier! Je speelt competitie en je bent elke wedstrijd lekker fanatiek of misschien loop je voor jezelf twee keer per week hard met het plan om ooit nog eens een (halve) marathon te lopen.

Bekruipt je wel eens de vraag of je goed bezig bent? Of je wel effectief genoeg traint? Of je wel genoeg drinkt tijdens het tourfietsen elke zondagochtend? Begint het je een beetje te duizelen als je nieuwe loopschoenen moet kopen en je tegenstrijdige adviezen krijgt? Ben je zwanger en wil je graag zo lang mogelijk blijven sporten?

Kom eens langs bij onze sportfysiotherapeut. Deze professional heeft zich als fysiotherapeut gespecialiseerd in de sport. Hij kan zich helemaal in jou als sporter verplaatsen en je vanuit zijn deskundigheid optimaal adviseren over alles wat met je sport te maken heeft.

Wacht niet tot je een blessure hebt, maar vraag om advies als je bij elke service ‘iets’ in je schouder voelt. Laat eens naar de stand van je enkels kijken als je vaak zwikt of vraag welke schoenen je het beste kunt dragen.

Geblesseerde sporters

Je bent geblesseerd. Dat is balen! Natuurlijk wil je zo snel mogelijk weer in het veld staan of op de fiets zitten. Een sportgerichte behandeling en begeleiding bij onze gespecialiseerde sportfysiotherapeut zorgen daarvoor.

De sportfysiotherapeut zal er alles aan doen om je zo snel mogelijk weer op niveau te krijgen. Natuurlijk analyseert hij eerst nauwkeurig wat er is gebeurd en behandelt hij je blessure na verwijzing door de arts. Maar hij adviseert je ook hoe je tijdens deze vervelende periode zo fit mogelijk kunt blijven. Je loopt dan zo min mogelijk achterstand op.

FC Kruisband logo bij Sportfysiotherapie Arkel 300pxIs je blessure complex of vraagt de situatie specifieke aandacht, dan is het goed om te weten dat Sportfysiotherapie Leerdam deel uitmaakt van een sportmedisch netwerk. Wanneer het nodig is, zorgen wij ervoor dat je bij een sportarts, manueel therapeut of een andere deskundige terecht kunt.

Sportfysiotherapie

Onze sportfysiotherapeuten zijn fysiotherapeuten die zich hebben gespecialiseerd in sport en sporters. Na hun studie fysiotherapie hebben zij zich verder geschoold tot sportfysiotherapeut. Daardoor weet hij welke eisen een sport aan het lichaam stelt, wat bewegen met ons doet en hij weet wat de motivatie van sporters is.

Dit stelt hem in staat om jou op het vlak van sport en gezondheid te adviseren, te behandelen en te begeleiden. Dat geldt niet alleen in een medische setting – als de dokter je doorverwijst.

Je kunt rechtstreeks met de sportfysiotherapeut een afspraak maken. Welke afspraak of behandeling voor vergoeding in aanmerking komt, is afhankelijk van je verzekering.

Kwaliteit erkend

Een sportfysiotherapeut is geen alleskunner of een wondertherapeut. Hij weet waar zijn deskundigheid ophoudt en zal je dan ook tijdig en gericht doorverwijzen.

De sportfysiotherapeut werkt daarom nooit alleen, maar altijd vanuit een intercollegiaal netwerk van huisartsen, sportartsen, chirurgen en orthopeden, Sport Medische Instellingen, Olympische Steunpunten, sportmasseurs, trainers en sportdietisten.

Bovendien staat een erkende sportfysiotherapeut geregistreerd zodat hij je de garantie geeft op een uitstekende kwaliteit van de behandeling en begeleiding.

Sportfysiotherapie Arkel