Arkel Fysiotherapie logo 450x74

Echografie

We maken bij Fysiotherapie Arkel gebruik van echografie. Wij kiezen voor het maken van een echo als onze fysiotherapeuten bij een bepaalde klacht niet met het blote oog kunnen zeggen wat er aan de hand is.

Hoe werkt het?

Echografie werkt met geluidstrillingen. Deze geluidsgolven worden uitgezonden door een zender die op de huid wordt geplaatst. De golven die worden teruggekaatst door het lichaamsweefsel worden weer geregistreerd. De verschillende weefsels in het lichaam absorberen en weerkaatsen het geluid. 

Nut van echografie

Onze fysiotherapeuten passen echografie vooral toe om bevestiging te krijgen op wat er als diagnose door de therapeut is vastgesteld. Met een echo kunnen wij namelijk snel en duidelijk bepalen wat de pijn veroorzaakt en waar die oorzaak zit. Door deze echografie kunnen wij een goed behandelplan voor blessures maken. Op die manier hopen we je snel van de klachten af te helpen!

Waarbij helpt het?

Op de echo kunnen wij vooral spieren, pezen, kapsel, banden en kalkvorming goed beoordelen.

We kunnen ook zien of er sprake is van vocht in een gewricht, of dat er mogelijk sprake is van een slijmbeursontsteking.

Wij gebruiken de echo voornamelijk voor sportblessures, schouderklachten, heupklachten, knieklachten, elleboogklachten, achillespeesklachten, hielspoorklachten en enkelklachten.

Voordelen

  • Het onderzoek is pijnloos.
  • Echografie kan worden uitgevoerd tijdens de (pijnlijke) beweging.
  • We kunnen de echo bij ons in de praktijk doen. Je hoeft dus niet naar een ziekenhuis.
  • Dankzij de echo kunnen wij met grotere zekerheid een juist behandelplan opstellen. Je bent dus veel sneller van jouw klachten af.
  • Het echografisch onderzoek kan na enkele weken worden herhaald, om het herstel te kunnen volgen.
  • Als wij het nodig vinden, kunnen wij je -dankzij de echo- heel gericht doorverwijzen naar een arts of specialist.